Leen tot 80% van uw WOZ-waarde met de nieuwe Verzilverlening

Verzilverlening 2018: oudere man bewaakt spaarvarken

Met de nieuwe Verzilverlening van de overheid gebruikt u de overwaarde van uw woning om comfortabel te verbouwen. Om op die manier met dezelfde maandlasten zo lang mogelijk in uw eigen huis te blijven wonen, zónder daarvoor uw opgebouwde financiële reservers aan te spreken.

Uw woning heeft overwaarde? Gebruik die financiële ruimte voor een verbouwing.

De Verzilverlening wordt aangeboden door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Deze nieuwe lening is een variant op de Blijverslening. Met de Blijverslening leent u via uw hypotheek of een consumptief krediet geld om uw woning aan te passen. Na het afsluiten begint direct de aflossing. 

Geen tussentijdse aflossing met de Verzilverlening

Met de Verzilverlening gebruikt u de overwaarde op uw woning. U lost niet tussentijds af. Pas wanneer u de woning verkoopt of overlijdt, wordt de Verzilverlening verrekend met uw verkochte woning en afgelost. Met deze nieuwe leenvorm betaalt u dus in feite met 'stenen'. 

Leen tot maximaal 80 procent van de WOZ-waarde

Met de Verzilverlening mag u tot maximaal 80 procent van de WOZ-waarde (inclusief resterende hypotheekschuld) omzetten in geld. Het kan wel voorkomen dat de gemeente zelf een lager maximum leenbedrag stelt. Let op: u mag het geld alleen inzetten voor noodzakelijke verbouwingen aan uw woning!

Geen extra maandlasten

De Vereniging Eigen Huis (VEH) is positief over de Verzilverlening. Dit omdat er geen inkomenstoets nodig is, de rente laag is én het geleende bedrag wordt verrekend met de lopende hypotheek. Het is volgens de vereniging juist een goede oplossing voor senioren met een bescheiden inkomen, omdat er geen extra maandlasten bijkomen. 

Stimuleren duurzaam verbouwen

Volgens SVn merken gemeenten dat senioren niet altijd genoeg inkomen hebben om een lening af te sluiten, omdat hun vermogen in de woning zit. Met deze lening hebben gemeenten meer mogelijkheden om senioren langer in hun eigen woning te laten wonen. Ook is het met de Verzilverlening voor gemeenten gemakkelijker om duurzaam verbouwen te stimuleren.

Kom ik in aanmerking voor een Verzilverlening?

Kijk of uw gemeente meedoet met de Verzilverlening en doe de Leencheck >>

Update 13 februari 2018

Via Facebook meldt Jitske van den Bor: "Om in aanmerking te komen voor een Verzilverlening is de minimale leeftijd 10 jaar voor de wettelijke AOW-leeftijd."

Klaar om uw woning aan te passen? Vind hier uw vakspecialist!

Steeds meer gemeenten voeren Blijverslening in

Zoek specialist

Meer comfort in huis? Ontvang gratis persoonlijk advies of een offerte. Er zijn ruim 850 Thuiscomfort-specialisten. Er is er altijd wel een bij u in de buurt.