De kroon op uw wooncarrière

verhuizers met verhuisdozen

Als kind wonen we de eerste levensjaren bij onze ouders. Daarna gaan we ‘op kamers’. De een start in het bekende bezemhok in een studentenhuis, de ander heeft meer geluk en vindt een appartementje. In de begintijd wordt er regelmatig verhuisd. Dat kan ook makkelijk, want veel spullen heeft u op dat moment nog niet. 

Huur of koop?

Het moment van de eerste baan, betekent vaak ook wat meer vastigheid op huizengebied. U sluit een huurcontract af voor een wat ruimer appartement of kijkt voorzichtig wat er te koop is bij u in de buurt.
Het moment van samenwonen of als er kinderen op komst zijn, tekent vaak weer een volgend moment in de wooncarrière. Want er is ruimte nodig, uw partner of kinderen passen niet langer op het huidige aantal vierkante meters. Dit is vaak ook het moment waarop er definitief voor een stad gekozen wordt. Want als de kinderen eenmaal op de lagere school zitten, is verhuizen vaak geen optie meer. Al zijn er natuurlijk genoeg mensen die deze stap als gezin wél zetten, bijvoorbeeld na een echtscheiding of vanwege een nieuwe baan.

Als gezinnen verhuizen, doen ze dit vaak binnen de eigen omgeving, zodat de kinderen met wat aanpassingen gewoon naar de eigen school kunnen blijven gaan en hun eigen vriendjes houden. Vaak vindt deze verhuizing plaats als de kinderen naar de middelbare school gaan. De afstand die kinderen fietsend kunnen afleggen, is dan groter en de keuze in woningen neemt daarmee aanmerkelijk toe.

De laatste grote verbouwing of verhuizing

Als de kinderen hun eigen wooncarrière starten en uit huis gaan, blijven we vaak nog een paar jaar op dezelfde plek wonen. De woning kan nog een keer grondig verbouwd worden, om deze helemaal naar uw zin te maken en te garanderen dat u er nog vele jaren met plezier kunt blijven wonen.

Helemaal aan het eind van uw wooncarrière komen de senioren- of aanleunwoningen in zicht. Hoewel mensen er in toenemende mate voor kiezen in de huidige woning te blijven. Dat is de plek waarin ze geïnvesteerd hebben. Dat is de plaats waar hun vrienden wonen. En dat is de plaats waar ze zich prettig voelen en oud willen wonen. 

Bekijk hier waaraan u moet denken bij het levensloopbestendig maken van uw woning.

Lees meer over Thuiscomfort.

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke maand nieuws over duurzaam wonen, smart homes en langer zelfstandig thuis wonen