Badkamer aanpassen? Laat hem uitbuiken!

Badkamer Uitbuik Module. Bron: badkameruitbuikmodule.nl

Verhuizen omdat uw badkamer te klein is? Dit is niet altijd nodig. De Badkamer Uitbuik Module is dé manier om uw naoorlogse badkamer twee keer zo groot te maken zonder radicale aanpassing. 

Een royale badkamer in een naoorlogse rijtjeswoning

In Nederland zijn naar schatting zevenhonderdduizend naoorlogse rijtjeswoningen. Vaak staan deze huizen op goede locaties in steden en dorpen en zijn de bewoners zeer gehecht aan deze woning. Het toilet ontbreekt echter regelmatig op de eerste verdieping en de wasmachine staat op zolder of in de keuken. Met de ‘uitbuik’ module verdubbelt de grootte van de badkamer op een zeer innovatieve manier. Laat dat verhuizen dus maar zitten. 

Wat is de Badkamer Uitbuik Module?

De Badkamer Uitbuik Module (BUM) is een prefab stalen frame met een compleet afgewerkte badkamer die deels in en deels buiten de woning wordt gerealiseerd. Dit innovatieve systeem is ontwikkeld door Kloeckner Metals ODS Nederland en Holland Staal in samenwerking met SlimRenoveren. 

Met de BUM kunt u langer zelfstandig thuis blijven wonen

BUM-aanpassing. Beeld: Installatieprofs.nl

De BUM stelt woningcorporaties in staat om rijtjeswoningen binnen twee dagen te voorzien van een nieuwe, ruimere badkamer. Na het plaatsen is de badkamer twee keer zo groot. Daarin is naast de douche en wastafel ook plaats voor een toilet en een wasmachine. Zo kunnen bewoners ook boven naar de wc. Dit zorgt ervoor dat mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Ook hoeft de wasmachine niet langer in de keuken te staan. De BUM wordt geprefabriceerd aangeleverd en kan dus bijna letterlijk als een lade in de woningen worden geschoven. Water- en elektrische aansluitingen en riolering zijn geheel voorbereid en zo veel mogelijk stekkerklaar uitgevoerd zodat snelle montage mogelijk is. De badkamer is goed geïsoleerd en zelfs op te waarderen voor Nul-Op-De-Meter-Woningen.

De initiatiefnemers van de Badkamer Uitbuik Module hebben ruim drie jaar gewerkt aan het prototype. Het resultaat is een totaalconcept dat past bij doorzonwoningen uit de naoorlogse bouwperiode van 1955 tot de begin jaren tachtig. 

Geen BUM, wel aanpassing?

Heeft u geen naoorlogse rijtjeswoning maar wilt u toch uw badkamer aanpassen? Onze Thuiscomfort-partners staan voor u klaar met vrijblijvend advies.

Meer lezen over woningaanpassingen? Volg ons op Facebook!

Thema's

Inloopdouche populairste woningaanpassing ouderen

Blijf op de hoogte met Thuiscomfort

Schrijf u nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief